AnteroSalolainen Tässä ei nyt lue mitään nokkelaa

Nazisin taistelu ja median kiinnostavuus

Pari päivää sitten MTV3:n sivuilla olleessa uutisessa mainittiin että jonkun isä oli kuollut "Nazisin taistelussa". Toimittajalle oli käynyt pieni virhe kun hän uutista tehdessään (eli alkuperäistä englanninkielisestä juttua suomentaessaan), ymmärsi väärin kohdan "he died whi­le figh­ting the Na­zis".

En nyt kuitenkaan hirveästi lähtisi virheen tehnyttä sättimään. Tekevälle sattuu, ja voisin kuvitella että tehostamistoimien seurauksena aika monessa toimituksessa alkaa olla enemmän tehtävää kuin tekijöitä.

Tämä pikku juttu sai minut kuitenkin fundeeraamaan iltapäivälehtien yms. nykytilaa. Ymmärrän että ne ovat liikeyrityksiä ja niiden omistajat haluavat voittoa. Ymmärrän senkin että voittoa tulee sitä enemmän mitä useampi näiden lehtien nettisivuja klikkailee. Sekin menee jakeluun että halvemmalla pääsee kun kokeneiden työnsä osaavien toimittajien tilalle palkataan, noh, vähemmän kokeneitä, hmm, henkilöitä. Ja näiden tehtäväksi on sitten annettu etsiä maailman lehdistä lähinnä bikinikuvia ja rikosuutisia jotka toki pitäisi vielä suomentaakin. Tai no, kyllähän bikinejä ja rikoksia kotimaastakin löytyy. Niin, ja säästähän saa uutisia aika helposti.

Ja miltäs lopputulos sitten näyttää? Esimerkkinä muutamia tavallisimpia otsikkotyyppejä:

Onpas pienet bikinit, se ja se!

Lapsi syötiin!

Sää lämpenee!

Yllämainittujen lisäksi on myös näitä hauskoja "näin elät pitempään"-otsikkoja, joiden takaa paljastuu lista tunnetusti haitallisista aineista ja tavoista joita voisi yrittää vältellä.

Minun osaltani tämä on johtanut siihen etten ole pitkiin aikoihin jaksanut enää availla aika monia nettisivuja. Jos haluaisin tiirailla bikinikuvia, luulen että löytäisin netistä jopa sellaisia kuvia joissa nuorilla naisilla ei ole edes bikinejä päällä (isot pojat kerto...). Ja mitä väkivaltaan taas tulee niin en oikein osaa suhtautua siihen rentouttavana ajanvietteenä. Säänkin näen ihan itse ikkunasta.

Arvoisa lukija, kiitos jos jaksoit loppuun asti! Kysyisinkin tässä vaiheessa muittenkin mielipidettä: olenko vaan tulossa vanhaksi ja kärttyisäksi vai onko iltapäivälehtien ja niiden nettisivujen taso romahtanut viidessä vuodessa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski
Käyttäjän tomminummelin kuva
Tommi Nummelin

Unohtamatta pari kertaa vuodessa tulevia "Näillä lottonumeroilla voitat varmasti!!!111"-artikkeleita. Esimerkkejä:

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128833842084...
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128849020906...
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128844977905...
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128845005395...
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128833513996...
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128837909183...

Ja niin edelleen, ja niin edelleen...nämä nyt vain pikaisella "iltasanomat lottonumerot"-googletuksella, tuloksia kahdelta ensimmäiseltä sivulta.

Puheenaiheeseen liittyvää